Управляващите показаха некомпетентност и се наложи ние, опозицията, да правим

...
 Управляващите показаха некомпетентност и се наложи ние, опозицията, да правим
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Ние, опозицията, направихме бюджета и се погрижихме за земеделците

 Open photo

 

Управляващите демонстрираха непросветеност и се наложи ние, опозицията, да вършим бюджет и да оказваме помощ на селските стопани, съобщи на среща със земеделци в с. Венец ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. В срещата участваше и земеделският специалист на Движение за права и свободи Ализан Яхова, която отговаряше на въпросите на земеделските производители.

Според Карадайъ опозицията е направила и последния бюджет и актуализацията на бюджета, вследствие на което е била ориентирана три пъти по-голяма финансова помощ към земеделието.

„ За кравата в случай че взимаш 450 лева, те бяха планували 150 лева Ето това е разликата, другия модел за правене на политика, основаване на чувството за грижа за хората “, сподели Карадайъ.

Той напомни, че стратегическият проект на България за земеделието включва отпущането на 16 милиарда лв., само че попита къде са тези пари.

„ В Брюксел! Защото още от средата на 2021 година трябваше да ги харчим тези пари, а те са в Брюксел, няма ги “, установи Карадайъ. Той изрази недоволството си от това, че страната ни към момента не ползва и Плана за възобновяване и резистентност, където по негови сметки би трябвало да влязат 12 милиарда.

Що се отнася до средствата по оперативните стратегии на Европейския съюз, които страната ни може да употребява, те са към 29 милиарда. Грубо към 60 милиарда стоят в Брюксел, възмути се Мустафа Карадайъ.

Осем министър-председатели имат либералите в Европейския парламент, а България не се възползва от това.

„ Аз като се виждам с нашите политици в Брюксел, ми задават един въпрос. България е най-бедната страна в Европейски Съюз и тя е единствената страна, която не си употребява евросредствата. Защо? Нямате потребност ли “, възмути се Карадайъ.

Той подсети, че Евросъюзът е направил по този начин, че да има специфичен проект в земеделието.
„ Вашето земеделие куца, вие нямате стратегически проект в земеделието. Защо по този начин “, питат сътрудниците на Движение за права и свободи в Брюксел.

„ Ние през септември 2020 година в декларация от трибуната на Народното събрание казахме: „ ГЕРБ да подаде оставка, да създадем експертен кабинет да си напишем домашното по Плана за възобновяване, по оперативните стратегии. Да приемем държавния бюджет с експертен кабинет до края на годината, да ги изпратим в Брюксел и по този начин да отидем на избори “, изясни Мустафа Карадайъ. „ Те напук си изкараха мандата “, установи водачът на Движение за права и свободи

И не щеш ли две години по късно още веднъж е септември.

„ Нито оперативни стратегии има, нито План за възобновяване, тъй като ГЕРБ не могат да ги напишат. Първият действен интервал беше по време на тройната коалиция. Движение за права и свободи беше там и написахме плановете за оперативните стратегии и по-късно ГЕРБ ги осъществя една част от тях “, подсети ръководителят на Движението за права и свободи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР